www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Fujifilm-finepix-x10.33318011
8.7 av 10

Fujifilm FinePix X10

Pris från: 2785 kr

Recensioner för Fujifilm FinePix X10

Visar 1-10 av totalt 420
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

riddler, Fotosidan.se
22 maj 2013
  • Slutsats: Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4 Jag är en sån som sitter i flera timmar, dagar och jämför recensioner osv. Jag fastnade för denna, men hade även andra alternativ som var olympus xz1, samsung ex2f, canons s110. Jag kan säga att jag är så glad att jag valde denna. Det första är känslan av att hålla den, kvalitén. Fokusen hittar snabbt, många roliga inställningar, inbyggda blixten är perfekt med bra räckvidd.
  • Fördelar: skärpan, färgerna, menysystemet, inställningarna, fokus, bokeh, byggkvalitén
  • Nackdelar: har inte något att komma på faktiskt, hade varit bra om de byggde in vikbar blixt som på rx100, tveka inte KÖP!
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

Användarrecension

Fotosidan.se
1 februari 2013
  • Slutsats: Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5 Äntligen kan jag pensionera min gamla analoga konica autoreflex TC, denna kamera bara känns rätt.
  • Fördelar: bildprestandan, inställningar på huset och KÄNSLAN!!!!!
  • Nackdelar: Batteriet och halvbra sökare
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 6
6.0

Användarrecension

Pixbo, Fotosidan.se
26 december 2012
  • Slutsats: Batterilivslängd: 1 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3 Batteriet är verkligen uselt, hade gärna velat ha data i sökaren
  • Fördelar: Hyfsad bildkvalitet
  • Nackdelar: Uselt batteri, startar inte alltid. Saknar inspeglad data i sökaren
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

Fotosidan.se
14 oktober 2012
  • Slutsats: Batterilivslängd: 1 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5 En skön kamera att fotografera med. Och vacker.. Jag gillar de rejäla inställningshjulen för programval och exp. komp. Sökaren tycker jag funkar hyfsat, bara man inte använder motljusskyddet (tillbehör) då blir det katastrof.
  • Fördelar: Rejäl, bra bildkvalitet, lätt att ta med. bra ljusstyrka, manuell zoom med bra känsla.
  • Nackdelar: Dåligt batteri, reservbatteri krävs.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

Erker, Fotosidan.se
14 maj 2012
  • Slutsats: Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4 Verkar vara en utmärkt kamera tack vare portabiliteten och kvaliten. Blir nog mitt huvudalternativ framöver. Lätt att hänga runt halsen eller stoppa i fickan.
  • Fördelar: Behändig till formatet
  • Nackdelar: Lite klen batterilivslängd. Kräver reservbatteri. Jättebra skärm. Bra sökare men ovant att behöva kompensera för placeringen. Motljusskyddet är störande i sökaren.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

Användarrecension

mombasa, Fotosidan.se
11 april 2012
  • Slutsats: Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4 Lite småttiga kontroller och knappar för mina fumliga fingrar. Särskilt inställningshjulet. Levererar bra bilder och kul att kunna ta RAW -JPG. Visst, den har inte systemkamerans omedelbara respons men känns rätt i handen och vi ska nog snart bli vänner. Det känns som användarhandboken kommer komma väl till pass.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

Användarrecension

Fotosidan.se
16 februari 2012
  • Slutsats: Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4 Här precis fått min Fuji X10. Tänkt att det skall bli min resekamera framöver. Köpte den förföriska lanseringen med hull och hår! Så nu är det bara att läsa brux´en och göra det bästa av situationen...man vill ju inte missa möjligheterna? Väl laddad gör man det viktigaste: hur ser sökarbilden ut? Den är som utlovat ren= skönt för ögat. Men så är den som fladdrig när man bär glasögon som jag..
  • Fördelar: Designen! Möjligheterna! Snygg kamera. Att kunna ta RAW+jpeg samtidigt är bra. Sökaren är bättre än på en Canon G12´a...
  • Nackdelar: Sökaren = 85% fladdrighet! Och litet väl mkt av objektivet syns i sökaren...och VÄLDIGT mkt om motljusskyddet är på! Motljusskyddet är en mystisk historia för sig själv...kunde det inte gjorts enklare?
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

Användarrecension

Fotosidan.se
5 februari 2012
  • Slutsats: Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4 Överlag nöjd med min X10:a. Det var en stor besvikelse eftersom jag valde X10 för att jag absolut vill ha möjlighet att använda den optiska sökaren. Displayen är kanonbra, men inte mitt första val när det gäller att "fånga" motivet. Trodde jag av misstag ändrat dioptriinställningen men så var inte fallet.
  • Fördelar: Snabb autofokus! Ljusstyrkan i objektivet. Många bra och användbara förinställda bildlägen, även om jag mest använder kameran i Bländarprioritet och Manuellt läge. Bra macro, finns 2 lägen: Macro + Supermacro. Enkelt att "ställa om" till tyst läge och avstängd AF-belysning för gatufotografering eller i situationer då kameran inte "får störa". Knappar för programval och framförallt exponeringskompensation är helt suveräna!
  • Nackdelar: Saknar ibland info i optiska sökaren, men då jag valde mellan X100 och X10 som andrakamera fick det bli lillebror och då utan den "berömda" hybridsökaren som finns i X100. Manuell fokus ingen höjdare när skalan skall justeras känns det inte helt smidigt.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

Prisjakt
6 januari 2012
Totalbetyg 8
8.0

Användarrecension

Prisjakt
6 januari 2012
  • Summering: Har nu haft kameran cirka en månad och är beredd att ge ett omdöme. Helt fantastisk skärpa och färgåtergivning. Retrokänsla både i utseende (komplettera med originalväska är ett måste!) och lite i inställningarna. Att det finns filmsimuleringar i form av Astia, Velvia o.s.v är skitkul. Macroläget är speciellt kul.
  • Läs hela recensionen
Nästa sida >>