www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Sigma-18-200mm-f3-5-6-3-dc-os-hsm.571172
7.7 av 10

Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS HSM

Pris från: 2700 kr

Recensioner för Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS HSM

Visar 1-10 av totalt 329
Totalbetyg 8
8.0

Mycket bra

Mats_L, Prisjakt
21 maj 2013
  • Summering: Uppdatering 090430; sänker betyget ett steg pga. kännt mig tvungen att komplettera med ett Tamron 70-200 2,8 pga. skärpan inte är riktigt tillfredställande på sigmat. Trevligt allroundobjektiv! Plus: Zoomomfånget! Bildstabilisator, bildkvaliteten är helt ok med tanke på pris och zoom Minus: Inte så ljusstarkt, skärpan inte jämförbar med någon av minda andra (dyrare) zoomar. Byggkvaliteten och känslan i objektivet är inte heller jämförbar med mina andra zoomar.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 6
6.0

Användarrecension

andersm73, Fotosidan.se
25 februari 2013
  • Slutsats: Trevligt allround-/turistobjektiv som suttit på vid ett par resor samt ett ganska stort antal vardags Fungerar fint i vardagslag, speciellt om ljuset är bra och på rimliga avstånd. Just att ha ett "allt-i-ett-objektiv" är praktiskt, kanske speciellt om man varit van vid ngn slags superzoomkamera. HSM gör fokus rätt bra och IF är praktiskt för filter mm..
  • Fördelar: Allroundegenskaper, brännviddsomfång/zoomområde, förhållandevis bra fokus (HSM & IF), ok bildstabilisering och framför allt prisvärt.
  • Nackdelar: Kontrast & skärpa kunde nog varit bättre. Ljusstyrkan är mindre bra (Nikons motsvarighet är tex. bättre). Nyare objektiv lär ha bättre bildstabilisering.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 6
6.0

Användarrecension

Brodden, Fotosidan.se
23 februari 2013
  • Slutsats: Smidigt med zoomoptik.
  • Fördelar: Bildstabilisering, ok bildegenskaper i förhållande till priset, smidig på semesterresan med en optik
  • Nackdelar: lite tungt
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

Användarrecension

Fotosidan.se
20 januari 2012
  • Slutsats: Idag damp min Sigma 18-200 DC OS HSM ned i brevlådan, har hunnit å testat den lite för å se hur bra den verkligen är. Måste säga att för det priset så vart jag förvånad över hur den presterar, den presterar riktigt bra. Skärpan är bra, gillar verkligen bränvidden, möjligen att den är lite ljussvag, men jag har då inte haft några problem vid fotografering i mörker att få korrekt fokus. Skulle den vara mer ljusstark så skulle priset stiga högt!
  • Fördelar: OS(VR), AF motor, priset, bränvidden, möjlighet att låsa zoomen
  • Nackdelar: Något ljussvag, Något trög när man zoomar mellan 50-80mm
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

Användarrecension

Fotosidan.se
10 januari 2012
  • Slutsats: Jag ville ha en allroundglugg till min slit å släng kamera. Hade en Tamron 18-200mm men den var usel på fokuseringen vid "snapshots". Sigman känns mycket mer gedigen och mycket bättre än Tamronen. Autofocusen funkar mycket bättre. Detta är ett objektiv som endast skall användas utomhus och då tycker jag att det funkar strålande...
  • Fördelar: Den ända glugg som man behöver.... Utomhus iaf!! Tung! Gedigen konstruktion. Bildstabilisering
  • Nackdelar: Ljussvag...
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Perfekt

clarity, Prisjakt
22 mars 2011
Totalbetyg 6
6.0

Ganska bra

mej, Prisjakt
11 september 2008
  • Summering: Detta objektiv sitter på för det mesta, gott att slippa byta, men jämfört med mina andra objektiv (Canon 50mm och Tokina 100mm Macro) blir bilderna inte alls lika skarpa. Hade förväntat mig mer av bildstabilisatorn, tycker ofta den misslyckas, dessutom sitter knappen så att man lätt slår av den när man stoppar ner kameran i kameraväskan.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Perfekt

MackePacke, Prisjakt
11 augusti 2007
  • Summering: Jag har inte så mycket att jämföra med, så jag får utgå ifrån vad jag har läst om andra objektiv. Det här är ett slö-objektiv. Den som just gått från en kompaktkamera till en digital systemkamera kommer älska det här objektivet. + PRISET Bra bildstabilisator Ganska tyst Känns stabilt Sköna rattar och knappar för fokus, zoom, OS och manuell/autofokus. I stort sett allt, om man ser till priset. - Bortser man från priset så är det första man tänker på; bildkvalitén.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

All-In-One Traveler's Lens

Run With Them Or Fear Them, Amazon
11 juli 2014
  • Summering: amazing all in one traveler's lens. I bought this lens to use as a one stop shop for international travel and works perfectly, great value for money. only Cons i have are that it is a bit heavy (but in the realm of SLR lenses can't complain) and that on safari you can't quite get there for the far away shots..
  • Läs hela recensionen Översätt till svenska
  • Se produkten hos Amazon (2700 kr)
Totalbetyg 8
8.0

Four Stars

John, Amazon
9 juli 2014
Nästa sida >>