www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Sigma-apo-17-50mm-f2-8-ex-dc-os-hsm.28989965
9.0 av 10

Sigma APO 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM

Pris från: 3110 kr

Recensioner för Sigma APO 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM

Visar 1-10 av totalt 500
Totalbetyg 9
9.0

Användarrecension

en_slacker, Prisjakt
2 juni 2013
  • Summering: Mycket trevligt objektiv, speciellt med tanke på prislappen. Bra ljusinsläpp, skärpa och låg distorsion. Lite lustigt att den inte kallas makro någonstans trots att närgränsen är såpass kort att man bokstavligt talat kan trycka motljusskyddet på motivet man fotar. Det enda jag inte gillar är fokusringen, som roterar på utsidan när man använder AF - man får hålla fingrarna borta.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

danols, Fotosidan.se
8 november 2012
  • Slutsats: Köpte det för att byta upp mig från kitobjektivet och är riktigt nöjd.
  • Fördelar: Bra skärpa. Gediget byggt. Skön tyngd:)
  • Nackdelar: Inga hitills
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

Lind88, Fotosidan.se
25 december 2011
  • Slutsats: Mitt favorit objektiv, sitter på hela tiden, fotograferar mycket i dåliga ljusförhållanden, lite trög af i vissa lägen Härligt balanserad men min D7000 och batterigrepp
  • Fördelar: skärpan, byggkvaliteten bländare 2,8,
  • Nackdelar: lite trög af i 1 fall av 10
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 2
2.0

Användarrecension

Cim-Inc, Prisjakt
5 december 2011
  • Summering: Extremt bra för det priset! UPDATE: Nu har fokusmotorn fått spelet, den vägrar att fokusera, testat på olika hus och det som händer är att den går från kortaste fokusavstånd till oändlighet hela tiden utan att fokusera eller hitta fokuspunkter. trodde det var mitt hus som kapsejsat men alla mina andra objektiv funkar ju så jag är inte nöjd längre, med tanke på hur väl jag behandlat objektivet så borde det inte kunna gå sönder nu!
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

Fotosidan.se
28 oktober 2011
  • Slutsats: Köptes nytt på Tradera. Har bara haft objektivet några dagar men vill dela med mig av mina första intryck. Har gjort ett byte från Sigma 18-50/2.8EX till denna 17-50/2.8EX OS HSM. Objektivet är större och tyngre än jag trodde. Det känns dock rejält och gediget, förutom det lilla skramlet som kan höras från bildstabilisatorn när objektivet inte är monterat på kamerahuset.
  • Fördelar: Skärpan, byggkvalitén, autofokushastigheten
  • Nackdelar: Större och tyngre än jag föreställt mig.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

kennyblock, Prisjakt
23 maj 2011
  • Summering: Allt funkar bra, tyst, snabbt och skarpa bilder och känns gedigen byggd. Med ett pris som man har råd med.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 6
6.0

Användarrecension

Fotosidan.se
14 maj 2011
  • Slutsats: Jag läste på mycket om detta objektiv, och hade stora förhoppningar eftersom det överlag hade fått bra recensioner. Men jag blev förvånad: jag tyckte inte att det presterade särskilt bra för det priset. Färgerna är rätt smetiga, vinjetteringen är markant, likaså abberrationen (CA) med tyngdpunkt åt det röda hållet. Skärpan är okej, men inte mycket mer - jag provade microadjust med min EOS 7D, men det hjälpte föga. Dessutom försämras skärpan starkt mot kanterna på f2.8.
  • Fördelar: Rejält byggt med tyngd, förutom skramlet inuti. Bra motljusskydd.
  • Nackdelar: Smetiga färger, inte tillräckligt skarpt för sin prisklass. Fokus prickar rätt någorlunda, men det tar många ljudliga "minihack" tills det fokuserar rätt - snabbt visserligen, men som sagt ljudligt. Dålig kantskärpa på större bländare.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 10
10

Användarrecension

hjelmgren, Prisjakt
8 februari 2011
  • Summering: Riktigt bra objektiv. Bra skärpa och fint fungerande bild stabilisering. Jag är helnöjd!
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

New addition to my kit a winner

unclemikey, B&H Photo
2 veckor sedan
  • Utdrag: The big discount for this lens pushed me over the edge to buy it. Looking at the Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM and the Nikon AF-S 17-55 f2.8G. I did not take the opportunity to test these two lenses side by side but it no longer matters. The Sigma 17-50 renders sharp edge to edge detail, great color and contrast and I can't imagine the Nikon being much better. Couldn't give 4 and 1/2 stars for this performer but that is what I rate this lens at.
  • Fördelar: Consistent Output, Durable, Easily Interchangeable, Fast / accurate auto-focus, Great sharpness and color, Nice Bokeh, Rugged, Strong Construction
  • Läs hela recensionen Översätt till svenska
Totalbetyg 9
9.0

Användarrecension

Yandex
2 veckor sedan
  • Utdrag: Владельцам D7100 на заметку!!! Цитата из здешнего обсуждения объектива (т.е., это не только мой случай): Такой вот непонятный казус случился с этим стеклом на тушке Nikon D7100. При переходе в режим просмотра кнопка увеличения кадра (+) и все направления мульти-селектора реагируют только на однократное нажатие, при их длительном удержании ничего не происходит (быстрое многократное увеличение или быстрый сдвиг фото).
  • Fördelar: Картинка приятнее китового Никкор 18-105, рабочая диафрагма 2.8, можно более-менее нормально снимать в помещениях, хорошая резкость по центру кадра.
  • Nackdelar: Нелегкая штука :-), 77 мм линза подразумевает недешевые фильтры, объектив реально быстрее родных стекол сажает батарею камеры, странно организована работа оптического стабилизатора с камерой Nikon D7100 (см. коммент).
  • Läs hela recensionen Översätt till svenska
Nästa sida >>