www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Sony-sel16f28.33136443
8.4 av 10

Sony 16mm f/2.8 (SEL16F28)

Modell: SEL16F28 E16mm f2,8 pannkaksobjektiv Lätt och diskret ob Läs mer

Pris från: 1988 kr

Recensioner för Sony 16mm f/2.8 (SEL16F28)

Visar 1-10 av totalt 330
Totalbetyg 8
8.0
Prisvärdhet 8
8.0
Kvalitet 10
10
Användbarhet 6
6.0

Med detta objektiv blev min NEX-5 komplett.

merit73, NetonNet
24 juli 2013
  • Slutsats: Man kanske inte använder vidvinkel jätte ofta, men det är ändå väldigt bra att ha och ett måste för att kameran skall bli komplett.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 8
8.0

Användarrecension

Fotosidan.se
16 juli 2012
  • Slutsats: Litet, smidigt och lätt objektiv, men bildkvaliteten övertygar inte. Det verkar vara vitt skilda åsikter om objektivet, kanske skiftar kvaliteten mellan exemplaren? För mig blir hörnen för smetiga för att det ska kännas riktigt okej och detaljrikedomen är inte den bästa närmare mitten av bilden heller. Jag hade objektivet med mig till New York och fotade en del utsiktsbilder med det och jag är inte särskilt nöjd med vad jag såg.
  • Fördelar: Litet, lätt, smidigt, bra med en rejäl vidvinkel.
  • Nackdelar: Smetiga hörn, detaljåtergivningen, skärpan på full glugg.
  • Läs hela recensionen
Totalbetyg 6
6.0

Does the job

J MADDOX, B&H Photo
2 februari 2015
  • Utdrag: had trouble installing this e-mount to the Sony FS700 camera. It is easy to install it wrong. If so the picture is very dark. I took it off and reinstalled it a couple of tries and it worked right. I was just on the verge of sending it back. It will crop a Super 35mm censor but I knew that going in. Auto focus on it works fine.
  • Fördelar: Affordable
  • Läs hela recensionen Översätt till svenska
Totalbetyg 10
10

... for almost a year now and I am really pleased with its performance

Ridgecrest, Amazon
1 februari 2015
  • Summering: I've been using this lens on my Sony Alpha Nex F3 for almost a year now and I am really pleased with its performance. I recommend this lens to those who need a reasonably fast and priced wide angle lens.
  • Läs hela recensionen Översätt till svenska
Totalbetyg 2
2.0

Für mich zu wenig...

A, Amazon
13 januari 2015
  • Summering: Von einer Festbrennweite im 200-300€ Segment erwarte zumindest ich, ähnlich gute Abbildungsleistungen wie von einem hochwertigen Zoom. Die Blende von 2,8 reißt mich jetzt nicht vom Hocker, vorallem im Alltagsbetrieb. Dass es mit 2,0 dann auch noch deutlich besser geht zeig z.B. Canon bei seinem EOS M 20mm Pancake. Verglichen habe ich das SEL-16F28 mit dem SEL-1670ZF4.
  • Läs hela recensionen Översätt till svenska
Totalbetyg 2
2.0

Don't waste your time

Ronald, Amazon
6 januari 2015
  • Summering: Don't waste your time. Even after I read all the negative reviews , I still bought the lens (to use with the adaptors) thinking that it can't possibly be as bad as people are saying it is. IF YOU CARE ABOUT IMAGE QUALITY, this isn't the lens for you. Center sharpness is decent (at best), and that's when stopped down to f8. You can forget about corner sharpness, it isn't going to happen. Purple color fringing is just out of control, even for a pancake lens.
  • Läs hela recensionen Översätt till svenska
Totalbetyg 10
10

Five Stars

bensanvil, Amazon
30 december 2014
Totalbetyg 10
10

Five Stars

MR MARK EMMETT FERRARI, Amazon
27 december 2014
Totalbetyg 8
8.0

Small and Compact

TonyK, B&H Photo
19 december 2014
Totalbetyg 10
10

Sony

Sabadini, B&H Photo
12 december 2014
Nästa sida >>