www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Mobiltelefoner

När mobiltelefoner först kom var de tunga och komplicerade, batterierna var ett skämt och telefon...
Läs mer

När mobiltelefoner först kom var de tunga och komplicerade, batterierna var ett skämt och telefonerna kunde enbart ringa. Idag skickar vi textmeddelande med dem, använder dem som kamera, kalender, e-mail klient, mp3-spelare och mycket mer.

Så idag är i stortsätt alla mobiltelefoner tillräckligt bra när det gäller våra grundläggande behov, det som skiljer dem åt är de olika finesserna. Batteritiden är naturligtvis viktig, idag efterfrågar vi allt tunnare och lättare telefoner och det påverkar självklart batteriets storlek. De flesta telefoner idag har flera olika kopplings-/kontakssätt. Via Bluetooth kontakt kan du skicka ljud till hörlurar, hands free enheter eller koppla till en dator, läsa email eller synkronisera din kalender m.m.

Mobiltelefoner kan indelas i fyra huvudsegment:

• Den super tunna/lätta modellen du kan ta med överallt. De finns i alla olika kvalitéer och utseenden. Från design versioner i alla möjliga färger till svarta små lådor. Eftersom de är extremt kompakta är kamera linsen på dessa modeller av enklare kvalitet. De kan vara svåra att använda för personer med större fingrar då knapparna är för små – speciellt vid skickande av textmeddelande.

• Allt-i-ett. Här hittar du de modeller som tillgodoser fler olika behov. Det är självklart en talangfull mobiltelefon som har många extra funktioner för enkel textmeddelande, kameradelen har ett chip för foton med hög upplösning för den absolut bästa kvaliteten och ofta har den en bra mp3 spelare. I detta segment är användarvänlighet väldigt viktig, eftersom telefonen innehåller så många funktioner brukar de ibland bli lite svåra att använda. Testa den telefonen du är intresserad av noga i detta avseende. Det är en bra idé att satsa på en modell med många mega pixlar och en god linskvalitet om du hade tänkt använda kameran ofta. Om du är intresserad av mp3 spelaren titta vilket program den använder och att det är kompatibelt med din andra utrustning.

• Internet och/eller spel telefoner är vanligtvis utrustade med en större skärm, ofta en widescreen. De har ibland kontroller och knappar som är till för spel. Undersök skärmar noggrant, en hög definitions skärm med god kontrast är viktigt.

• PDA telefoner för affärsfolk. Dessa modeller kombinerar en mobiltelefon och en PDA – och oftast en kamera och en mp3 spelare. Med en stor skärm och många funktioner blir de ofta lite större och tyngre än andra modeller. I detta segment ligger fokus på att telefonerna skall passa affärsfolk. Därför kan du läsa email, surfa på internet och läsa dokument på dessa modeller.

Så när du har bestämt dig för hur du ska använda din telefon läs tester om de intressanta modellerna. Ergonomiska tester kan vara intressant om du skickar många textmeddelanden, för då är det viktigt att telefonen är lätt att använda.

TIPS:
En monterad handsfree för bilar gör inte bara dina samtal på vägen säkrare, utan om den används tillsammans med en laddare har du alltid batteri kvar.

Stäng

Begränsa sökningen(2655 träffar)

Lägg till filter:

  • Pris
Du måste välja mellan 2 och 5 produkter för jämförelse
Sortera efter: FreakScore Popularitet Pris Namn Releasedatum Nyheter
Visar 1-50 av totalt 2655