www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Mobiltelefoner

När mobiltelefoner först kom var de tunga och komplicerade, batterierna var ett skämt och telefon...
Läs mer

När mobiltelefoner först kom var de tunga och komplicerade, batterierna var ett skämt och telefonerna kunde enbart ringa. Idag skickar vi textmeddelande med dem, använder dem som kamera, kalender, e-mail klient, mp3-spelare och mycket mer.

Så idag är i stortsätt alla mobiltelefoner tillräckligt bra när det gäller våra grundläggande behov, det som skiljer dem åt är de olika finesserna. Batteritiden är naturligtvis viktig, idag efterfrågar vi allt tunnare och lättare telefoner och det påverkar självklart batteriets storlek. De flesta telefoner idag har flera olika kopplings-/kontakssätt. Via Bluetooth kontakt kan du skicka ljud till hörlurar, hands free enheter eller koppla till en dator, läsa email eller synkronisera din kalender m.m.

Mobiltelefoner kan indelas i fyra huvudsegment:

• Den super tunna/lätta modellen du kan ta med överallt. De finns i alla olika kvalitéer och utseenden. Från design versioner i alla möjliga färger till svarta små lådor. Eftersom de är extremt kompakta är kamera linsen på dessa modeller av enklare kvalitet. De kan vara svåra att använda för personer med större fingrar då knapparna är för små – speciellt vid skickande av textmeddelande.

• Allt-i-ett. Här hittar du de modeller som tillgodoser fler olika behov. Det är självklart en talangfull mobiltelefon som har många extra funktioner för enkel textmeddelande, kameradelen har ett chip för foton med hög upplösning för den absolut bästa kvaliteten och ofta har den en bra mp3 spelare. I detta segment är användarvänlighet väldigt viktig, eftersom telefonen innehåller så många funktioner brukar de ibland bli lite svåra att använda. Testa den telefonen du är intresserad av noga i detta avseende. Det är en bra idé att satsa på en modell med många mega pixlar och en god linskvalitet om du hade tänkt använda kameran ofta. Om du är intresserad av mp3 spelaren titta vilket program den använder och att det är kompatibelt med din andra utrustning.

• Internet och/eller spel telefoner är vanligtvis utrustade med en större skärm, ofta en widescreen. De har ibland kontroller och knappar som är till för spel. Undersök skärmar noggrant, en hög definitions skärm med god kontrast är viktigt.

• PDA telefoner för affärsfolk. Dessa modeller kombinerar en mobiltelefon och en PDA – och oftast en kamera och en mp3 spelare. Med en stor skärm och många funktioner blir de ofta lite större och tyngre än andra modeller. I detta segment ligger fokus på att telefonerna skall passa affärsfolk. Därför kan du läsa email, surfa på internet och läsa dokument på dessa modeller.

Så när du har bestämt dig för hur du ska använda din telefon läs tester om de intressanta modellerna. Ergonomiska tester kan vara intressant om du skickar många textmeddelanden, för då är det viktigt att telefonen är lätt att använda.

TIPS:
En monterad handsfree för bilar gör inte bara dina samtal på vägen säkrare, utan om den används tillsammans med en laddare har du alltid batteri kvar.

Stäng

Mobiltelefoner - Senaste recensionerna
Sony Xperia Go, Samsung Galaxy S III mini, Test: Nokia Lumia 520 och HTC 8S (0), Huawei Ascend P7... Se senaste recensionerna

Sony Xperia Go

Bild och Ljud
 • Slutsats: Xperia Go lider så mycket av sin dåliga skärm, och i synnerhet av den låga upplösningen, att bara det nästan är skäl nog att inte rekommendera den. Men att prestanda också drar i bromsen, vilket gör utslag i en irriterande långsam användarupplevelse, är droppen som får bägaren att rinna över. Sony-mobilen ska dock ha beröm för en gedigen byggkvalitet och en prydlig, om än tråkig, design – och så är ju trevligt att den tål väta ute i naturen.
 • Läs hela recensionen

Samsung Galaxy S III mini

Bild och Ljud
 • Slutsats: Det är synd och skam att Samsung kallar den här telefonen för Galaxy S III mini, för associationen till flaggskeppsmodellen innebär att man hoppas på mer än man rimligtvis kan förvänta sig för pengarna. Bedömer man S III mini på dess egna premisser är den däremot en fin liten smartmobil som stoltserar med ett bra gränssnitt och massor av extrafunktioner, men som dessvärre inte har den bästa skärmen eller bildkvaliteten.
 • Läs hela recensionen

Test: Nokia Lumia 520 och HTC 8S

hardwareluxx.se
 • Summering: Med billiga Windows Phones är det svårt att göra ett riktigt dåligt uselt val. Det finns dock några problem som du bör tänka på innan du köper. En sak är säker: ingen av de två enheterna kunde övertyga på ett sådant sätt att vi kunde välja en klar vinnare. Då har vi även haft i åtanke att HTC 8S är lite dyrare. Nokias Lumia 520 är Nokias mest prisvärda Windows Phone 8-enhet.
 • Fördelar: Super Sensitive Touch, Löstagbart batteri, microSD-kortplats, Godkända kameraresultat (i dagsljus), Tillräckligt internminne, Bra skärm, Mycket bra känsla/bearbetning, MicroSD-kortplats, bra batteri, Beats Audio
 • Nackdelar: Genomsnittlig skärm, Litet internminne
 • Läs hela recensionen

Huawei Ascend P7

Bild och Ljud
 • Slutsats: Huawei Ascend P7 är den bästa smartmobilen hittills från det kinesiska mobilmärket. Framför allt med tanke på priset är den förvånansvärt bra, och på de absolut flesta områden kan den mäta sig med eller till och mer överträffa de highend-rivaler som den jämför sig med. Huawei har verkligen trollat fram en kanin ur hatten som vi inte förväntade oss.
 • Läs hela recensionen

Test: Samsung Galaxy S4 Mini

hardwareluxx.se
 • Summering: Samsung Galaxy S4 Mini är en ganska anständig produkt - utförande är bra, även om utseendet inte är spektakulärt. Skärmen kunde vara lite ljusare, men övertygade oss tack vare bra betraktningsvinklar och med tillräcklig skärpa för normal användning. Dessutom ger den mindre skärmen och den svagare processorn en mycket bra batteritid med 1900 mAh batteriet: ett tiotal timmar med påslagen skärm är genomförbart med S4 Mini, vilket resulterar i (beroende på...
 • Fördelar: Bra design, microSD-kortplats, Aktuell Android-version (4.2.2), Mycket bra batteritid
 • Nackdelar: Kameraresultaten otillförlitliga (skärpan kan bli dålig)
 • Läs hela recensionen
Stäng

Begränsa sökningen(2487 träffar)

Lägg till filter:

 • Pris
Du måste välja mellan 2 och 5 produkter för jämförelse
Sortera efter: Popularitet FreakScore Pris Namn Releasedatum Nyheter
Visar 1-50 av totalt 2487