www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Mp3-spelare

Från början fanns det en del olika märken och sedan kom iPoden och blev marknadsledande. Idag fin...
Läs mer

Från början fanns det en del olika märken och sedan kom iPoden och blev marknadsledande. Idag finns det fortfarande många varumärken och modeller att välja emellan, bortsett från de olika iPods som finns. Många mobiltelefoner idag har en inbyggd mp3-spelare. Numera finns det valmöjligheter i överflöd – så hur väljer man? Första frågan vi bör ställa oss är vad vi ska lagra på den, bara musik eller även video och/eller foton? Om du ska spara video och foton på din spelare se till att skaffa en spelare med så mycket GB som möjligt. Om du framförallt vill ha musik på din spelare se till att välja en model som är lätt att hantera och undersök vilka mjukvaror som ges med spelaren. Det finns även många tredje-parts-mjukvara på nätet.

Det finns många tillbehör på marknaden. Musikälskare bör fundera på om de villl köpa bättre hörlurar än de som hör till spelaren. Du kan omvandla din spelare till ett musiksystem genom att köpa ett högtalarset med inbyggd dockningsstation. Koppla trådlöst till annan utrustning eller skaffa ett radioset, koppla in din mobiltelefon osv. listan på möjligheter är lång. Du kan till och med köpa T-shirts i samma stil som de mer populära modellerna!

Mp3-spelare idag kan indelas i fyra huvudgrupper:

- De billiga och enkla. Förvänta dig inte för mycket även om de oftast levererar en acceptable kvalitet. Använd den som en extra eller köp en till för användning på kontoret eller gymmet. Det lönar sig ofta att byta ut hörlurarna eftersom de brukar vara billigare än spelaren.
- Den super lätta/tunna spelare som du bär med dig överallt. De finns i alla kvaliteter men eftersom de är mindre är displayen liten och knapparna få, vilket brukar göra dem svårkontrollerade.
- Överlägset ljudsystem. Dessa spelare fokuserar på ljudkvalitet och ger dig ofta möjligheten att välja i vilken kvalitet du vill lagra musiken, de har ibland en digital koppling och/eller uttag till förstärkare eller ljudsystem.
- Nästan media system. Detta är en modell som har fler möjligheter. Den fungerar som fotovisare, musikspelare och videospelare. Lagringsminnet är ofta stort på denna typ av spelare. Modellen har ofta en färgskärm av typen widescreen. De använder mycket batteri så se till att jämföra dem noggrant.

Efter att du valt ut vilka modeller du tycker är intressanta, läs tester av de modeller som fick ditt intresse. Ta med din favorit musik till butiken så att du kan jämföra ljudkvalitet innan du köper mp3-spelare. Slutligen bör du undersöka vilka tillbehör som finns, förmodligen kommer det finnas allt det du kunnat tänka dig och mycket, mycket mer.

TIPS:
Vissa mp3-spelare använder standardiserade batteri, för dessa modeller kan du spara pengar genom att köpa uppladdningsbara batterier.

Stäng
Du måste välja mellan 2 och 5 produkter för jämförelse
Sortera efter: FreakScore Popularitet Pris Namn Releasedatum Nyheter
Visar 1-50 av totalt 1055