www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Skrivare

Som alltid, ska man inte inledningsvis fråga sig vilken skrivare som skall köpas, utan hur och fö...
Läs mer

Som alltid, ska man inte inledningsvis fråga sig vilken skrivare som skall köpas, utan hur och för vad skall den användas. När du ska köpa en skrivare har du flera olika tekniker att välja mellan: bläck jet, laser eller färg laser, men även ett antal speciella funktioner som fotoskrivning osv.

Bläck jets är billiga att göra och ger dig idag väldigt bra bildkvalitet om du undviker de billigaste modellerna. Nackdelen är att de kräver mycket bläck, vilket gör dem dyra. Laser skrivare är också billiga idag, deras huvudsakliga fördel är att de skriver ut snabbt och billigt med hög kvalitet. Färg laser blir billigare och billigare för varje dag men är fortfarande lite dyrare än de andra. De skriver ut relativt fort men med väldigt bra kvalitet. Kostnaden per utskrift varierar så håll koll på kostnaden för en toner.

Ett problem som beror dem alla är utskriftstiden, du måste först beakta hur många utskrifter den har per minut och sedan även uppstartningstiden. Om du bara skriver ut lite dokument då och då är uppstartningstiden viktigare än antalet utskrifter per minut. Sedan kvarstår frågan om bläck och laser konsumtion, vilken är väldigt hög för bläck jets och relativt hög för färg lasers.

Så vilken skrivare ska du välja? Ja, om du främst skriver ut stora volymer av text är det bäst med en svartvit laser skrivare, den skriver ut fort till en låg kostnad. Många av oss vill dock kunna skriva ut färg. Ett alternativ är självklart att köpa två skrivare som är specialiserade enligt dina behov, men en skrivare räcker säkerligen om du väljer rätt. De flesta färgskrivare, bläck jets och laser skrivare har idag vissa inställningsmöjligheter; en ”utkast” funktion som sänker mängden bläck/toner (och självklart bildkvaliteten) för mer eknomisk utskrift och en ”högkvalitativ” eller ”foto” inställning som maximerar bildkvaliteten.

Sedan gäller frågan om vilka tillbehör du bör skaffa; extra pappersfack om du till exempel använder olika papper för business och privat användning, duplex enheter så att du kan skriva på båda sidor av pappret vilket är billigare om du skriver ut stora volymer – och mer miljövänligt. En dokument-matare är användbar om du ofta kopierar/scannar flera dokument i rad. En nätverkskoppling är naturligtvis värdefull i ett nätverk med flera datorer. Slutligen - storlek har betydelse för en del av oss. En liten multi-skrivare är ibland den enda lösningen för ett hemma kontor, som tur är påverkar inte storleken kvaliteten.

När du sedan har bestämt vilka modeller som är intressanta och, läs test om de olika multi-skrivarna – och kom ihåg att en av de största kostnaderna med skrivare är bläck och toners.

TIPS:
Om du har en skrivare med Ethernet koppling, och de har det oftast, kan du göra den tillgänglig trådlös med en trådlös brygga så att du kan skriva ut från alla delar av ditt WiFi nät.

Stäng

Skrivare - Senaste recensionerna
Test: Samsung ML-1665, Epson Stylus Photo 1400, Epson Stylus pro 3800, Test: Brother HL-2270DW, T... Se senaste recensionerna

Samsung ML-1665

Datormagazin
 • Summering: Samsung sticker ut hakan och säger att de tillverkat världens minsta monokroma laserskrivare. Det är inte omöjligt att de har rätt. ML-1665 är den mest kompakta enheten vi stött på, åtminstone när pappersluckorna är stängda.
 • Fördelar: Pytteliten. Bra kvalitet när det gäller text.
 • Nackdelar: Dyr i drift. Tveksam bildkvalitet.
 • Läs hela recensionen

Epson Stylus Photo 1400 [DELETED]

Let's go digital
 • Utdrag: Epson Stylus Photo 1400 : Med Epsons Stylus Photo 1400 får du snabba anslutningar, sex separata färgpatroner med Epsons bläck Claria Photographic samt vår avancerade bildteknik. Du kan göra glansiga utskrifter i hög kvalitet upp till A3+. Till exempel för rapporter, råkopior och skyltmaterial. Epson lanserar en ny A3+ fotoskrivare med sex färger och med Claria Photographic- bläck för förstklassiga, kantfria fotoutskrifter med mycket lång hållbarhet.
 • Läs hela recensionen

Epson Stylus pro 3800 [DELETED]

Let's go digital
 • Utdrag: Epson Stylus Pro 3800 : Ge fotografier, konst och provtryck kvalitet, tillförlitlighet och värde med den ultimata professionella A2-skrivaren för skrivbordet. Den har marknadens minsta storlek och erbjuder hög prestanda tack och bästa kvalitet tack vare det unika Epson UltraChrome K3 8-färgers bläcket. Den är perfekt för avancerade utskrifter av alla typer av fotografier, konst och provtryck. Upplev det ultimata för professionella utskrifter i svartvitt och färg.
 • Läs hela recensionen

Brother HL-2270DW

Datormagazin
 • Summering: Här är en monolaser som har det mesta du behöver. Vi gillar den skarpt.
 • Fördelar: Har allt för det lilla kontoret. Med imponerande utskriftshastighet och kvalitet.
 • Nackdelar: Tveksam bildkvalitet.
 • Läs hela recensionen

Canon PIXMA PRO-100

digitalfotoforalla.se
 • Summering: PRO-100 är den billigaste och den snabbaste i Canons serie som kan skriva ut i A3+. Den är dubbelt så snabb som toppmodellen, men hur är det med bildkvaliteten?
 • Läs hela recensionen
Stäng
Du måste välja mellan 2 och 5 produkter för jämförelse
Sortera efter: Popularitet FreakScore Pris Namn Releasedatum Nyheter
Visar 1-50 av totalt 2063