www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Skrivare

Som alltid, ska man inte inledningsvis fråga sig vilken skrivare som skall köpas, utan hur och fö...
Läs mer

Som alltid, ska man inte inledningsvis fråga sig vilken skrivare som skall köpas, utan hur och för vad skall den användas. När du ska köpa en skrivare har du flera olika tekniker att välja mellan: bläck jet, laser eller färg laser, men även ett antal speciella funktioner som fotoskrivning osv.

Bläck jets är billiga att göra och ger dig idag väldigt bra bildkvalitet om du undviker de billigaste modellerna. Nackdelen är att de kräver mycket bläck, vilket gör dem dyra. Laser skrivare är också billiga idag, deras huvudsakliga fördel är att de skriver ut snabbt och billigt med hög kvalitet. Färg laser blir billigare och billigare för varje dag men är fortfarande lite dyrare än de andra. De skriver ut relativt fort men med väldigt bra kvalitet. Kostnaden per utskrift varierar så håll koll på kostnaden för en toner.

Ett problem som beror dem alla är utskriftstiden, du måste först beakta hur många utskrifter den har per minut och sedan även uppstartningstiden. Om du bara skriver ut lite dokument då och då är uppstartningstiden viktigare än antalet utskrifter per minut. Sedan kvarstår frågan om bläck och laser konsumtion, vilken är väldigt hög för bläck jets och relativt hög för färg lasers.

Så vilken skrivare ska du välja? Ja, om du främst skriver ut stora volymer av text är det bäst med en svartvit laser skrivare, den skriver ut fort till en låg kostnad. Många av oss vill dock kunna skriva ut färg. Ett alternativ är självklart att köpa två skrivare som är specialiserade enligt dina behov, men en skrivare räcker säkerligen om du väljer rätt. De flesta färgskrivare, bläck jets och laser skrivare har idag vissa inställningsmöjligheter; en ”utkast” funktion som sänker mängden bläck/toner (och självklart bildkvaliteten) för mer eknomisk utskrift och en ”högkvalitativ” eller ”foto” inställning som maximerar bildkvaliteten.

Sedan gäller frågan om vilka tillbehör du bör skaffa; extra pappersfack om du till exempel använder olika papper för business och privat användning, duplex enheter så att du kan skriva på båda sidor av pappret vilket är billigare om du skriver ut stora volymer – och mer miljövänligt. En dokument-matare är användbar om du ofta kopierar/scannar flera dokument i rad. En nätverkskoppling är naturligtvis värdefull i ett nätverk med flera datorer. Slutligen - storlek har betydelse för en del av oss. En liten multi-skrivare är ibland den enda lösningen för ett hemma kontor, som tur är påverkar inte storleken kvaliteten.

När du sedan har bestämt vilka modeller som är intressanta och, läs test om de olika multi-skrivarna – och kom ihåg att en av de största kostnaderna med skrivare är bläck och toners.

TIPS:
Om du har en skrivare med Ethernet koppling, och de har det oftast, kan du göra den tillgänglig trådlös med en trådlös brygga så att du kan skriva ut från alla delar av ditt WiFi nät.

Stäng
Du måste välja mellan 2 och 5 produkter för jämförelse
Sortera efter: FreakScore Popularitet Pris Namn Releasedatum Nyheter
Visar 1-50 av totalt 2151