www.testfreaks.se

Recensioner, recensioner, recensioner...

Videokameror

Idag är videokamerorna små, lätta och har utmärkt ljud- och bildkvalitet, till skillnad från de t...
Läs mer

Idag är videokamerorna små, lätta och har utmärkt ljud- och bildkvalitet, till skillnad från de tidiga videokamerorna som var svåra att använda och en kvalitet som skulle få oss att skratta idag. Så valet idag handlar mycket om vilka finesser jag vill ha och vad jag ska filma. Det finns dock en fråga som fortfarande kräver en del betänksamhet. En videokamera består av två enheter; en kamera del och en lagringsdel. När det gäller kameradelen bör du tänka som när du köper en vanlig digital kamera, när det gäller lagringsdelen kan du idag välja mellan flera olika media och alla har för och nackdelar.

Det existerar fortfarande kameror som använder videoband, idag är standarden Mini-DV som ger en riktigt bra bildkvalitet men som tar tid att kopiera till DVD eller hårddisk. Om du köper en kamera som lagrar på DVD undviker du detta problem, men då är det möjligt att du stöter på ett problem som delas med videokameror som använder flashminne eller minneskort – att vissa editeringsprogram inte fungerar så bra med dem. Detta medför att du i sådant fall måste ladda ned filmen till din dator och sedan editera den. Det bra med detta är att du då även skapat en back-up kopia.

Om din TV är HD färdig eller till och med Full-HD färdig se till så att din videocamera är det också. De flesta videokamerorna idag är HD färdiga, men inte alla. Sedan är det fråga om du ska köpa en videokamera med Dolby surround eller inte. För den vanliga semesterfilmaren lämpar sig en liten och lätt videokamera, som är enkel att använda och inte kräver manuella inställningar – det ska gå fort och lätt att filma. För den framtida filmproducenten krävs Dolby surround och wide screen kapacitet. För resten av oss finns alla andra att välja mellan.

Välj vilka videokameror du ska bestämma mellan och läs tester om dessa modeller. Du borde även tänka på vilka tillbehör du kan komma att behöva. Stödben är bra om du skall filma långa scener eller om du vill ha lång exponering. Ett editeringsprogram är absolut en bra investering – det är väldigt få av oss som lyckas filma perfekt kvalitet på första försöket. Så gör inte av med alla pengar på sofistikerade videokameror som du inte kan använda till dess fulla potential för att du saknar de rätta tillbehören.

TIPS:
Kom ihåg att det är viktigt att köra säkerhetskopior på dina filmer. Använd program för säkerhetskopiering och spara till antingen CD/DVD eller hårddisk eller extern hårddisk, om det är så att du får problem med din videokamera eller ditt lagringsmedia.

Stäng
Du måste välja mellan 2 och 5 produkter för jämförelse
Sortera efter: FreakScore Popularitet Pris Namn Releasedatum Nyheter
Visar 1-50 av totalt 1650